Sopron segít Csongornak

2015. november 4., 20:13

450 család kapott és kap a napokban tartósélelmiszer-csomagot a kárpátaljai Csongoron.

A Sopron Segít Közalapítvány és a Szent Benedek Idősek Háza tartósélelmiszer- és könyvadománygyűjtést szervezett a Sopron által támogatott kárpátaljai Csongor településnek.

Idén már a második Soproni delegáció látogatott Csongorra, az összegyűlt adományokat 3 kisbusszal szállították el az akció szervezői és önkéntesek, akik 2 napot töltöttek a településen.

Az gyűjtés eredményes volt: körülbelül 250 családnak elegendő tartósélelmiszer-adomány jött össze, és a Csongori Általános Iskolának, könyvtárnak, művelődési háznak az általuk kért szépirodalmi és ifjúsági könyvekből is sok gyűlt össze. A kezdeményezéshez csatlakozott Fertőszentmiklós és Sarród település is, ők szintén könyveket és tartós élelmiszert gyűjtöttek.
Sopronban igazi összefogás történt, a sok magánszemélyen kívül több szervezet is csatlakozott az akcióhoz, mint például a református és az evangélikus egyház. A közalapítvány jóvoltából 300.000 forint is átadásra került, melyből szintén tartós élelmiszert vásároltak a település lakóinak.
Így összesen 450 család kapott és kap a napokban tartósélelmiszer-csomagot Csongoron.

(kisalfold.hu/VV)