Tovább folytatódott a nyeretlenségi széria

Labdarúgás

2015. november 25., 08:11 , 776. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a hét végén a 15. fordulót rendezték meg, amelyben tovább folytatódott a kiesés elkerüléséért küzdő Ungvári Hoverla nyeretlenségi sorozata. Vjacseszlav Groznij együttese utoljára szeptember elején tudott bajnoki meccsen győzni.

Pedig a vendégek számára jól indult a Vorszkla Poltava elleni idegenbeli találkozó, hiszen egy védelmi hibát kihasználva, Mihajlo Szerhijcsuk már a 18. percben megszerezte a vezetést.

Alig 5 percre rá Sinder egalizálta az állást, majd a második játékrész elején ugyanő már a hazai zöld-fehéreket juttatta előnyhöz. A mérkőzésből hátramaradt időben a vendéglátók már nemigen erőltették a gólszerzést, a kárpátaljai együttes próbálkozásaiban pedig nemigen volt átütőerő. Így tehát, maradt a 2-1-es Vorszkla Poltava győzelem.

A játéknap meglepetését a bajnoki tabellán a Hoverlát immáron egyetlen pontra megközelítő Csornomorec Odessza okozta azzal, hogy hazai környezetben pontot rabolt a közvetlen éllovasokat üldöző Dnyiprótól. A társbérletben listavezető Sahtar Donyecknek és Dinamo Kijevnek nem jelentett különösebb gondot a Voliny, illetve az Olimpik legyőzése.

Eredmények: Vorszkla Poltava – Ungvári Hoverla 2-1, Olimpik Donyeck – Dinamo Kijev 0-3, Csornomorec Odessza – Dnyipro 0-0, Sahtar Donyeck – Voliny Luck 4-0, Metalurh Zaporizzsja – FK Olekszandrija 0-2, Sztal Dnyiprodzerzsinszk – Kárpáti Lviv 1-1, Metaliszt Harkiv – Zorja Luhanszk 0-1.

A tabellát a Sahtar és a Dinamo vezeti egyformán 37 ponttal a 28 pontos Dnyipro előtt.

A 10 pontos Ungvári Hover­la ugyan még tartja 11. helyét, de előnye mindössze egyetlen pont a 13., kieső helyen álló Csor­no­mo­rec előtt.

Az ungváriak november 29-én, vasárnap a Sahtar Donyecket látják vendégül.

(tamási)