Minden rendőrre attesztáció vár, a felsőbb vezetőkre pedig hazugságvizsgálat is

2015. december 5., 09:45

A nemzeti rendőrség valamennyi munkatársa csak az attesztációt követően állhat munkába – jelentette ki Hatija Dekanojidze, a nemzeti rendőrség vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

„Senkit sem véglegesítünk az állásában attesztáció nélkül” – hangsúlyozta.

Elmondása szerint az attesztáció két szakaszos. Az elsőt a munkatársak analitikus képességeinek és szakmai ismereteinek tesztelése jelenti. A második szakaszban 12 bizottság értékeli a jelölteket, s ennek során interjúkra is sor kerül.

Dekanojidze kitért arra is, hogy minden felsőbb szintű vezetőt poligráfos vizsgálatnak vetnek alá.

„Ukrajna története során első ízben minden, általunk a kockázati csoportba sorolt legmagasabb szintű vezetőnek kötelező átesnie poligráfos vizsgálaton. Megbízhatósági teszteken szintén átesnek” – tette hozzá.

A rendőrfőnök egyben azt tanácsolta a rendőrségi tisztségekre pályázóknak, hogy ne költsék a pénzüket feleslegesen a tesztek megvásárlására, mert a valódiakat nem sikerül megvásárolniuk. Szavai szerint máris információk jelentek meg arról, hogy egyesek mintegy 500 dollárt fizetnek, csak hogy hozzájussanak azokhoz a tesztekhez, amelyeket állítólag az átvilágítás során használnak, ám Dekanojidze jelezte, nem felelnek meg a valóságnak ezek a híresztelések, a jelöltek nem tudhatják, milyen teszten kell majd átesniük.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)