Az elmúlt 24 órában 51-szer nyitottak tüzet az ukrán erőkre az ATO övezetében

2016. január 7., 15:42

Ötvenegy alkalommal sértették meg a tűzszünetet kézifegyverek, gránát- és aknavetők bevetésével a kelet-ukrajnai fegyveresek az elmúlt nap folyamán – derül ki a terrorellenes művelet sajtóközpontjának csütörtök reggeli jelentéséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Előző este a szeparatisták automata gránátvetőkből nyitottak célzott tüzet Marjinka térségében, Verhnyotorecke mellett pedig kézifegyverekből és cső alatti gránátvetőkből adtak le lövéseket. Hasonló fegyverzetet vetettek be az ukrán katonák ellen Mariupol térségében, Hranyitnénél.

Az oroszbarát bandák fegyveres összetűzést igyekeztek kiprovokálni Horlivka környékén. Nagykaliberű golyószórókból, különböző rendszerű gránátvetőkből és kézifegyverekből lőttek Majorszk, Zajceve és Novhorodszke irányában.

Nem szünetelt a kaotikus lövöldözés a szeparatisták által ellenőrzött Donyeck közelében sem.

Avgyijivka környékén a terrorellenes műveletben résztvevő ukrán erőkre gránátvetőkből és kézifegyverekből nyitottak tüzet. Lövéseket adtak le Piszki és Opitne irányában is.

Éjfél után mintegy 10 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán katonákra az oroszbarát erők. Többek között néhány 120 milliméteres, a minszki egyezmény által tiltott akna is robbant az ukrán erők állásainak közelében Zajceve térségében – derül ki a jelentésből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)