A havazás miatt négy megyében vannak problémák az áramellátással

2016. január 16., 12:58

Január 16-ára virradó éjjel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt négy megye 81 településén szünetelt az áramellátás – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tájékoztatása alapján.

A jegesedés és az erős széllökések miatt Kijev megyében 45, Kárpátalján 16, Odessza megyében 14, Cserkasszi megyében pedig hat település maradt villanyáram nélkül. Ezenkívül a rossz időjárási viszonyok miatt szombaton délelőtt 7.30 és 11.00 óra között korlátozták a nagyméretű járművek forgalmát Kijevben.

„Az Ukrhidrometcentr tájékoztatása szerint Ukrajna északi megyéiből (Zsitomir, Kijev, Csernyihiv, Szumi megyék) erős havazást, hófúvásokat jelentettek, a központi megyékben (Vinnicja, Dnyipropetrovszk, Kirovohrad, Poltava, Cserkasszi megyék) esővel váltakozó hó, ónos eső hull, jegesedés tapasztalható; Ukrajnában a nyugati megyék kivételével a széllökések erőssége 15-20 m/sec” – közölte a DSZNSZ.

A szolgálat arra kéri a polgárokat, hogy otthonaikat elhagyva legyenek óvatosak, a járművezetőket pedig felszólítják, hogy korlátozzák közlekedési eszközeik használatát.

A nemzeti rendőrség tájékoztatása szerint az időjárási viszonyok miatt sok a baleset az ország útjain: az elmúlt nap folyamán 646 közúti balesetet jelentettek, amelyekben kilenc polgár vesztette életét, további 72 pedig különböző súlyosságú sérülést szenvedett.

„Hóesésben a tompított fényt (vagy a ködlámpát) szükséges használni , tartsuk be a sebességkorlátozásokat és a parkolási szabályokat” – hívja fel a figyelmet a DSZNSZ.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)