Két öngyilkos merénylő vesztette életét a közép-afrikai Kamerunban

2016. január 28., 18:33

Két öngyilkos merénylő vesztette életét az Észak-Kamerunban található Kerawa városában csütörtökön. A merénylők egy iskolát próbáltak felrobbantani – írja a The Reuters.

Hivatalos értesülések szerint a terrorista akcióért valószínűleg a szomszédos nigériai Boko Haram iszlámista fegyveres csoport a felelős. A halálos áldozatok számáról eddig nem érkezett jelentés, illetve arról sincs pontos információ, hogy hányan sérültek meg a merényletben.

Az elmúlt időszakban Észak-Kamerunban jelentősen megnőtt az iszlámista Boko Haram fegyveresei által elkövetett öngyilkos merényletek száma. Ez a terrorista tevékenység Kamerunon kívül érinti Csádot és Nigert is. Három nappal ezelőtt egy helyi piacot célzó merényletben 32-en haltak meg és 66-an sérültek meg. A halálos áldozatok száma miatt ez az egyik legvéresebb merénylet, amit Észak-Kamerunban követtek el.

Egy ismeretlen forrásra hivatkozva a Reuters arról számol be, hogy a csütörtöki terrorcselekmény célpontja egy olyan iskola volt, amely nigeriai menekülteknek biztosított menedéket.

A Boko Haram mozgalom hatéves tevékenysége alatt eddig több ezer embert gyilkolt meg és több milliót üldözött el otthonából.

(The Reuters/r.sz.)