Márciusban döntenek az újabb hullámban mozgósítandók számáról

2016. január 29., 20:07 , 786. szám

Március végéig születik végleges döntés a mozgósítandók számáról. Az Ukrajinszki Novini szerint ezt Viktor Muzsenko hadseregtábornok, vezérkari főnök, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka jelentette ki január 28-án, csütörtökön a fegyveres erők Zsitomir megyei szerveinek vezetői előtt.

A portál a Védelmi Minisztérium sajtószolgálatának tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy folyamatban van a toborzás szerződéses katonai szolgálatra a korábbiakban mozgósítottak köréből. Miután sokan kívánják szerződéses katonaként folytatni a szolgálatot, ezért arra lehet számítani, hogy a hetedik mozgósítási hullám létszámát tekintve elmarad majd a korábbiaktól.

A hetedik mozgósítási hullám során az Ukrán Fegyveres Erők személyi állományának jelentős minőségi javítását is célul tűzik ki. A vezérkari főnök szavai szerint ezt a mozgósítottak szigorúbb kiválasztásával tervezik elérni, elsősorban a motivált jelölteket választva ki katonai szolgálatra, azokat részesítve előnyben, akik teljesítettek már szolgálatot a korábbi mozgósítási hullámok során.

Az Ukrajinszki Novini emlékeztet, hogy a fegyveres erők vezérkara korábban már jelezte, szükség lesz a hadkötelesek mozgósításának hetedik hullámára.

(ukranews.com/Kárpátalja)