Forrás: A BPP-nél szeptemberi választásokra készülnek

2016. február 3., 18:05

A Petro Porosenko Blokkja (BPP) valamennyi kampánystábját utasították, hogy kezdjék meg a felkészülést a szeptemberi előrehozott parlamenti választásokra – mondta el az Ukrajinszka Pravdának (UP) pártbéli forrásaira hivatkozva Tarasz Berezovec politológus.

A portálnak a  BPP-nél nem hivatalosan elmondták, hogy bár egyelőre nem kezdik meg munkájukat a kampánystábok, de elméletileg valóban foglalkoznak annak lehetőségével, hogy szeptemberre előrehozott választásokat írnak ki.

Dmitro Bilocerkivec, a BPP Szolidaritás kijevi szervezetének elnöke a UP-nak elmondta: megkezdték a vitát a párt választókerületi jelölteiről, hogy készen álljanak, amennyiben valóban kiírják a választásokat.

A portál emlékeztet, hogy forrásai korábban sem zárták ki az előrehozott választások kiírásának lehetőségét, Mikola Tomenko képviselő pedig arról beszélt interjújában, hogy a BPP, a Batykivscsina, és a Szamopomics már készítik a jelöltjeiket a választókerületekben.

Berezovec értesülései szerint a BPP-nél egy héttel ezelőtt adták ki az utasítást a felkészülés megkezdésére. A politológus forrásai szerint ez azzal állhat összefüggésben, hogy a jelenlegi koalíció aligha marad egyben, más koalíciós felállás viszont nemigen képzelhető el a mostani parlamenti erőviszonyok mellett. Ugyanakkor a szakértő azt sem zárta ki, hogy a választásokkal kapcsolatos értesüléseket csupán  „preventív” célzattal terjesztik a pártnál, hogy nyomást gyakoroljanak a koalícós partnerekre.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)