Idén is elindul a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat

2016. február 10., 11:26 , 787. szám

Az idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében – jelentették be múlt csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke kiemelte, a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat mára nemzeti eseménnyé vált, olyan ünnepé, amely nemcsak a katolikus, nemcsak a hívő emberek szívét mozgatja meg, hanem minden magyar emberét. Ünneppé vált a zarándokvonatok indulása, megérkezése és köszöntése is egy-egy magyarok lakta településen.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára bejelentette, a kormány 15 millió forinttal támogatja, hogy katolikus iskolák diákjai, gyermekvédelemben lévő fiatalok, illetve fogyatékossággal élők és kísérőik is részt vehessenek több zarándoklaton. A támogatásból 400 fiatal, valamint kísérőik utazhatnak el Csíksomlyóra, Mariazellbe, illetve Krakkóba.

A csíksomlyói pünkösdi búcsúba május 12-én indul el Budapestről a Boldogasszony zarándokvonat, amelyre Cegléden, Szolnokon és Püspökladányban is fel lehet majd szállni.

(MTI/Kárpátalja)