Két lövés végzett Sztarobiljszk polgármesterével

2016. február 23., 16:14

Volodimir Zsivahát, a Luhanszk megyei Sztarobiljszk városának polgármesterét két lövéssel gyilkolták meg, a rendőrség a bűncselekmény elkövetésének több lehetséges indítékát is vizsgálja – jelentette kedden az Ukrajinszka Pravda a nemzeti rendőrség Luhanszk megyei főosztályának tájékoztatása alapján.

Zsivaha földön heverő testét az őr fedezte fel a városi végrehajtó bizottság épületének udvarán hétfőn este. A politikus útban a kórház felé, a mentőautóban belehalt sérüléseibe.

A rendőrségi közlés szerint a boncolás kimutatta, hogy az áldozat halálát a fején és a nyakán keletkezett lőtt sebek okozták. A sérüléseket okozó két 9 mm-es lövedék is előkerült.

A 44 éves Volodimir Zsivaha a Régiók Pártjának tagja volt, amelynek színeiben a Luhanszk Megyei Tanácsba is beválasztották. A polgármesteri tisztséget a 2015 októberi helyhatósági választás óta töltötte be, amelyen a Nas kraj jelöltjeként indult. A politikus arról vált ismertté, hogy 2013 decemberében egy politikai rendezvényen kijelentette, „A föderalizmus Ukrajna jövője”.

Az Ukrajinszka Pravda hozzáteszi, Zsivaha halála napján bíráló hangvételű cikket jelentetett meg egy helyi portálon a városi szemétszállítást végző vállalatról.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)