Nyolc katona sebesült meg az ATO-ban

2016. március 9., 18:50

Az elmúlt 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők nyolc katonája sebesült meg a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján szerdán Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője.

„Az elmúlt nap halálos áldozat nélkül múlt el, de nyolc ukrán katona megsebesült” – közölte.

Újságírói kérdésre válaszolva az ezredes hozzátette, hogy a katonák ellenséges tüzérségi támadásban sérültek meg Luhanszke, Novhorodszke, Avgyijivka és Marjinka térségében.

Az ATO vezérkarának sajtóközpontja ugyanakkor arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában az oroszbarát szakadárok 43 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán állásokra: harmincnyolcszor Donyeck térségében, ötször Mariupolnál. A szakadárok támadásaik során változatlanul bevetnek a minszki megállapodások által tiltott fegyvereket is. Így aknatűz érte Butyivka-bánya és egy megerősített ukrán állás védőit.

Páncélozott csapatszállító járműből (BMP) lőtte az ellenség Luhanszke térségét.

Kézifegyverekből, golyószórókból és különböző rendszerű gránátvetőkből tüzeltek az oroszbarát szakadárok az ukrán állásokra Piszki, Mironyivszke, Novhorodszke, Trojicke, Krasznohorivka, Majorszk és Verhnyotorecke közelében.

Mariupol térségében a szeparatisták Sirokine, Sztarohnatyivka és Marjinka mellett tanúsítottak aktivitást.

Este hét óra tájt egy szakadár járőröző felderítőosztag 200 méterre megközelítette az ukrán hadsereg megfigyelőállását a Luhanszk megyei Trjohizbenyka térségében és kézifegyverekből lőni kezdte. A katonák viszonozták a tüzet, mire az ellenség félóra elteltével felhagyott a lövöldözéssel és visszavonult a folyó túlpartjára.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)