Ismét halálos áldozatot követelt az ATO

2016. március 10., 18:16

Az elmúlt 24 órában egy ukrán katona elesett, egy másik megsebesült a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön Olekszandr Motuzjanik, az Elnöki Adminisztráció illetékes szóvivője.

„Az elmúlt 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők egy tagja elesett (robbanószerkezetre lépett Novotoskivszke település mellett), egy másik megsebesült (szintén egy működésbe lépett robbanószerkezettől Stormove település közelében)” – jelentette az ezredes.

Korábban az ATO vezérkarának sajtóközpontja a Facebookon közölte, hogy a kelet-ukrajnai szeparatista fegyveresek az elmúlt 24 órában 49 alkalommal nyitottak tüzet az ATO-ban részt vevő ukrán erőkre, ebből negyvenkétszer Donyeck térségében.

„A legforróbb Avgyijivka környékén volt a helyzet, ahol az ellenség különböző fegyvertípusokból lőtte állásainkat, 21 óra körül pedig 10 lövedéket lőtt ki 122 milliméteres önjáró lövegből” – olvasható a tájékoztatóban.

Gyalogsági harcjárműből nyitottak tüzet a „terroristák” az Ukrán Fegyveres Erők állásaira Novhorodszke és Luhanszke közelében.

Gránátvetőket, nagykaliberű golyószórókat vetettek be a szakadár fegyveresek Piszkinél és Opitnénél.

Mariupol térségében Marjinkánál, Hnutovénél és Hranyitnénél gránátvetőkből, golyószórókból és kézifegyverekből lőtték az ukrán állásokat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)