Saját munkatársa támadt a bank pénzszállító autójára Odesszában

2016. március 11., 16:31

A pénzszállító autó elleni csütörtök esti odesszai támadást, amelynek során meghalt a pénzkísérők egyike és maga a támadó is, egy 41 éves helyi lakos követte el, aki maga is pénzszállító autót vezetett ugyanannál a banknál, amelynek a járművét megpróbálta kirabolni – jelentette az Ukrajinszka Pravda az odesszai rendőrség tájékoztatása alapján.

A közlés szerint, amíg két pénzkísérő bement inkasszálni az üzletbe, amely előtt a pénzszállító autó megállt, a támadó behatolt a jármű utasterébe és rálőtt a vezetőre, valamint a pénzkísérőre. A vezető azonnal meghalt, a sebesült pénzkísérőnek viszont sikerült tájékoztatnia az üzletben lévő kollégáit a támadásról.

A rabló ezután tűzpárbajba bonyolódott a pénzkísérőkkel. Amikor észrevette, hogy a helyszínre kiérkezett a rendőrség, bezárkózott az autóba, majd hogy elkerülje a büntetőjogi felelősségre vonást tettéért, öngyilkosságot követett el 12-es kaliberű lefűrészelt csövű vadászpuskájával.

A tájékoztató nem tér ki az érintett bank nevére, a helyszínen készült videofelvételeken ugyanakkor látható, hogy a pénzszállító autó a Raiffeisen Bank Aval tulajdona.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)