A szeretetszolgálat munkatársai gyűjtést szerveztek a kárpátaljai karitász javára

2016. március 14., 19:08

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a kárpátaljai görögkatolikus Szent Pantaleimon Karitász javára ajánlott fel 1 267 000 Ft pénzadományt, amely a Szeretetszolgálat dolgozói körében meghirdetett nagyböjti gyűjtésből és a Szeretetszolgálat adományából tevődött össze.

„Nagyszerű volt megtapasztalni, hogy dolgozóink komolyan vették a szent negyven nap üzenetét, mely a testi böjt mellett arra is szólít, hogy „adjunk kenyeret az éhezőknek” – fogalmazott a szervezet vezetője. A gyűjtés összegéből élelmiszert vásárol a Karitász, melyet szétoszt a rászoruló emberek körében.

Az adományt Harangozó Miklós, a Szent Pantaleimon Karitász igazgatója vette át Ungvári Sándortól, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatójától és Ősz Tibor atyától, a Szeretetszolgálat lelki igazgatójától.

Március 10-én Beregszász polgármesteri hivatalában tartotta soros ülését a Karitatív Tanács.

A legnagyobb segélyszervezetek – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat – mellett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat is meghívást kapott erre a tanácskozásra, valamint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség Szeretetszolgálata, a Johannita Segítő Szolgálat is.

A kihelyezett ülésen a Karitatív Tanács tagjai mintegy 10 millió forint értékű pénz-, élelmiszer- és egyéb adományt nyújtottak át kárpátaljai társszervezeteiknek.

(magyarkurir.hu/VV)