Phylazonit = pluszbevétel és megtakarítás (X)

2016. március 16., 09:01 , 792. szám

2015 a Talaj Nemzetközi Éve volt. Az Egyesült Nemzetek Szervezete által ebből az alkalomból kiadott jelentés arra hívja fel a figyelmet, hogy világszerte gyorsan romlik a termőföld minősége. Ennek legfőbb oka a talajerózió, a tápanyagkészlet kimerülése, a szervesszénveszteség, illetve a talajszennyezés. A 60 ország 200 tudósa bevonásával elkészített felmérés szerint világviszonylatban a földek 33 százaléka van rossz állapotban az erózió, a szikesedés, a tömörödés, a savasodás és a vegyi szennyezés miatt.

A termőtalaj minőségének romlását illusztráló adatok különösen annak fényében aggasztóak, hogy a termőföld jelenti a mezőgazdaság, s általa a növényi és állati eredetű élelmiszerek, illetve a takarmányok előállításának fundamentumát, alapját. Egy olyan természeti kincsről, erőforrásról van szó, amelynek hatékony, ugyanakkor ésszerű kiaknázásán múlik, hogy sikerül-e kellő mennyiségű, tápláló és egészséges élelmiszerrel ellátni bolygónk egyre növekvő lélekszámú népességét.

A talaj regenerálásának, termőképességének helyreállításában kiemelt jelentőséggel bír a baktériumtrágyák alkalmazása. Vállalkozásaink ezért is ajánlják a mezőgazdasági termelők, gazdálkodók, sőt, a kiskerttulajdonosok figyelmébe a Phylazonitot, ami nem más, mint – amúgy a talajban is meglévő – természetes, hasznos baktériumok koncentrátuma.

A Phylazonit baktériumtrágya olyan előnyöket biztosít, amelyeket a hagyományos módszerek használata nem képes garantálni:

– nagyobb kiterjedésű gyökérzet, ami több tápanyagot és vizet tud szállítani;

– erősebb szár, ami jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak;

– nagyobb, stabilabb föld feletti részek, erősebb színezetű levélállomány;

– javul a növények vízgazdálkodása;

– egészségesebb, ellenállóbb, egységes növények fejlődnek;

– a nagyobb terméshozam mellett javul a termés minősége is;

– gazdaságosabb lesz a termelés, növekszik a jövedelmezőség;

– javul a talaj szerkezete, valamint humusztartalma, hő- és vízgazdálkodása;

– csökkenti a műtrágya talajsavanyító hatását;

– környezetkímélő, sőt környezetépítő megoldást eredményez;

– csökken a termelési költség.

A Phylazonit emellett lehetővé teszi, hogy pluszbevételeket, illetve további megtakarításokat érjünk el, hiszen akár 10–30% közötti többlettermés érhető el a kultúrától függően. További megtakarítást lehet elérni a szárítási költség tekintetében (2-4%-kal alacsonyabb víztartalom), illetve akár 20–30% üzemanyagot lehet megtakarítani a lazább talajszerkezet miatt. Nem mellékes szempont, hogy kevesebb vegyszer használatára lehet szükség (a baktériumtárgya alkalmazása mellett növényeink egészségesebbek, ellenállóbbak a kórokozókkal szemben).

Phylazonitról tudni kell, hogy ez egy Magyarországon kifejlesztett baktériumtrágya, amelyet 2009-től Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Beszterecen gyártanak egy modern technológiával felépült új üzemben. Fontos megemlíteni, hogy itt egyedi, speciális „lélegző” kupakkal ellátott kannákba töltik a baktériumtrágyát, amit úgy zárnak le, hogy a termék védett a hamisítás ellen.

A Phylazonit hivatalosan honosítva van Ukrajnában, a baktériumtrágyát bevizsgálták az illetékes hatóságok és intézetek. Rendelkezünk minden ezzel kapcsolatos engedéllyel, tanúsítvánnyal, dokumentációval. A Phylazonit kizárólagos ukrajnai importőre az Eliks Kun vállalat.

Meg kell jegyezni, hogy Ukrajnában több olyan terméket is úgy reklámoznak, hogy azok ugyanolyan hatást fejtenek ki, mint a Phylazonit. Azonban aki tüzetesebben is megvizsgálja ezek összetételét, érdeklődik a forgalmazóknál, rájön, hogy e termékek valójában csak egy-egy részfeladat megoldására képesek, nem olyan komplex hatásúak, nem annyira hatékonyak, mint a mi baktériumtrágyánk.

Emellett fontos szempont, hogy teljes körű szaktanácsadással szolgálunk, s akár a termelőkhöz, gazdálkodókhoz kiszállva beszéljük meg velük az őket foglalkoztató problémákat, ezek megoldásának lehetőségeit.

Ne feledjék: a Phylazonit – a sikeres gazdálkodás kulcsa!

Phylazonit Ukrajna Kft. és Eliks Kun vállalat www.filazonit.com