A frakciók szerdán nem egyeztetnek a miniszterelnök-jelöltről

2016. március 23., 14:47

A Jevropejszka Ukrajina koalíciót alkotó parlamenti frakciók vezetőinek nem áll szándékukban találkozni, hogy egyeztessenek a miniszterelnök-jelölt személyéről – közölte az Ukrajinszka Pravdával Makszim Burbak, a Narodnij Front párt frakcióvezetője.

„Egyetlen találkozó sincs mára tervbe véve. Hozzám nem érkezett semmilyen hivatalos meghívó” – jelezte Burbak.

A frakcióvezető ugyanakkor megjegyezte, hogy március 24-én sor kerül a parlamenti frakciók és képviselőcsoportok hagyományos csütörtöki tanácskozására Volodimir Hrojszman házelnökkel a március 29–április 1-jei plenáris ülés napirendjének egyeztetése végett. Burbak nem zárta ki, hogy a miniszterelnök-jelölt személye, a kormány és a koalíció átalakításának kérdései ezen a tanácskozáson kerülnek terítékre.

Korábban megírtuk, a Narodnij Front hétfőn este hivatalosan felszólította Petro Porosenko elnököt és a Petro Porosenko Blokkja (BPP) párt parlamenti frakcióját, hogy nyilvánosan nevezzék meg a miniszterelnök-jelöltjüket, akit az elnök csapata a parlament elé szándékozik terjeszteni. Valamivel később Jurij Lucenko, a BPP frakcióvezetője az ICTV tévécsatorna Szvoboda szlova című tévéműsorában jelezte, szerdán kezdeményezi a felbomlott parlamenti koalíció tanácsának összehívását, hogy megnevezze az új kormányfőjelöltet.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)