Újabb áldozatai vannak az ATO-nak

2016. április 20., 18:11

Az elmúlt 24 órában három ukrán katona elesett, további öt pedig megsebesült a kelet-ukrajnai terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján szerdán Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Az ezredes szavai szerint a kormányerőket Donyeck térségében érte a jelzett veszteség.

Az ATO vezérkarának sajtóközpontja ugyanakkor arról számolt be délelőtt, hogy az elmúlt nap folyamán a szakadár fegyveresek 23 alkalommal sértették meg a „teljes” tűzszünetet, ezen belül 11 alkalommal vetettek be a minszki megállapodás által tiltott fegyvereket.

A sajtóközpont közlése szerint az ellenség 120 milliméteres aknavetőkből lőtte az ukrán állásokat Avgyijivka és Butyivka-bánya térségében, míg Lenyinszkénél, Opitnénél, Sirokinénél, Majorszknál Bergyanszkénél és Marjinkánál 82 milliméteres aknavetőket vetettek be.

A legtöbb tüzérségi támadás Marjinkát érte, ahol az aknavetőkön kívül nagykaliberű golyószórókból, gránátvetőkből és kézifegyverekből is lőtték a kormányerők állásait.

Az ukrán katonák kénytelenek voltak kilenc alkalommal viszonozni az ellenséges tüzet, hogy megakadályozzák a szakadár fegyvereseket állásaik veszélyes megközelítésében Szahanka, Trugyivszke és Bezimenne irányából – derül ki az ATO vezérkarának közleményéből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)