Foglyot ejtettek a kormányerők

2016. április 26., 11:58

Az elmúlt 24 óra során az ellenség 42 alkalommal nyitott tüzet az ukrán állásokra a minszki megállapodások által tiltott fegyverekből a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja nyomán.

Az ellenség 82 mm-es aknavetőkből lőtte a kormányerőket Avgyijivkánál, Vogyanénél, Taramcsuknál, Novotoskivszkénél, Krasznohorivkánál és Novomihajlivkánál. Novotrojickénél 120 mm-es aknavetőkből nyitottak tüzet az ukrán állásokra. Az aknavetők mellett a szakadárok minden esetben kisebb kaliberű fegyverzetet is bevetettek.

Az ellenség aktivitása volt tapasztalható Novozvanyivkánál, Zajcevénél, Sirokinénél, Scsasztyjánál, Popasznánál és Sztanicja Luhanszkánál is.

A legtöbb golyószórókkal, különböző kaliberű gránátvetőkkel, kézifegyverekkel végrehajtott támadást Marjinka térségéből jelentették. A szakadárok erőfeszítései ellenére a kormányerőknek sikerült megtartaniuk az állásaikat, ugyanakkor 13 alkalommal viszonozni kényszerültek az ellenséges tüzet.

Az Ukrajinszka Pravda forrásai szerint a Zajcevénél zajló összetűzésekben hétfőn este megsebesítettek és foglyul ejtettek egy szeparatista fegyverest. A támadó helyi, Donyeck megyei lakosnak bizonyult, aki tájékoztatta a kormányerőket a szakadárok állásainak elhelyezkedéséről és erőikről. A jelentés szerint az ellenség felderítő járőre támadta meg a kormányerők állásait. Az ukrán katonák visszavonulásra késztették a halottjaikat hátrahagyó támadókat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)