Újabb civil áldozat az ATO-ban

2016. június 13., 14:21

Az elmúlt 24 óra folyamán összesen 40 alkalommal nyitottak tüzet az oroszbarát szakadárok a kormányerőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, ezen belül 27-szer Donyeck, 12-szer Mariupol és egyszer Luhanszk térségében – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott hétfői közleményből, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

Így Donyeck térségében vasárnap késő este aknatűz érte az Ukrán Fegyveres Erők állásait Avgyijivka, Leninszke és Novohorodszke közelében, míg Trojickénél, Novhorodszkénél és Luhanszkénél gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből és légvédelmi géppuskákból nyitott tüzet az ellenség.

Mariupol térségében Krasznohorivka, Marjinka, Vogyane és Talakivka közelében kézifegyverekből, nagykaliberű golyószórókból és gránátvetőkből lőtték a kormányerőket.

Luhanszk térségében viszonylagos nyugalom honolt az elmúlt nap során, csupán Novozvanyivka közeléből jelentettek gránátvetőből leadott nem célzott lövéseket.

A Donyeck megyei rendőrség tájékoztatása szerint hétfőre virradóra a szakadárok lőtték a Toreckkel egybeépült Artemove települést, minek következtében egy nő életét vesztette, egy katona pedig megsebesült. Az előzetes jelentés szerint a megszállt Horlivka térségéből, a minszki megállapodások által tiltott 152 milliméteres önjáró tüzérségi lövegekből leadott lövések több lakóépületben kárt okoztak, a 84 éves asszonyt is otthonában érte a halál. Az ügyészség közleménye kitér arra is, hogy az elmúlt három napban immár másodszor lőtték Torecket.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)