ATO: 61 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerőkre a szakadárok

2016. június 25., 12:11

Az elmúlt 24 óra során 61 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok a kormányerőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte az ATO vezérkarának sajtóközpontja által közzétett jelentés alapján az Ukrajinszka Pravda.

A legtöbb incidenst, szám szerint 28-at, Mariupol térségéből jelentették. Marjinkát, Sirokinét, Lebedinszkét és Sztarohnatyivkát egyaránt tűz alá vették a szeparatisták kézifegyverekből és gránátvetőkből. Az ATO-ban harcoló ukrán alakulatok állásait Krasznohorivka, Taramcsuk, Talakovka, Vogyane és Csermalik közelében aknavetőkből is lőtték.

Donyeck térségét 24 támadás érte. Opitnénél, Verhnyotorecknél és Luhanszkénél a szakadárok kézifegyverekből, nagykaliberű golyószórókból és gránátvetőkből lőtték a kormányerőket. Zajcevénél és Majorszknál ezen kívül 82-mm-es aknavetőket is bevetettek. Piszkinél 122 mm-es ágyúkból lőtték az Ukrán Fegyveres Erőket.

Avgyijivka és Butyivka-bánya térségében a szakadárok több ízben tüzet nyitottak az ukrán katonákra gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből, gránátvetőkből, valamint különböző kaliberű aknavetőkből.

Luhanszk megyében, ahonnan kilenc incidensről érkezett jelentés az elmúlt nap folyamán, Popasznét és Novozvanyivkát lőtték a szakadárok kézifegyverek mellett golyószórókból, automata gránátvetőkből és aknavetőkből. Emellett aknavetőkből lőtték az oroszbarát fegyveresek az ukrán állásokat Novoalekszandrivkánál és Novozvanyivkánál is.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)