Megerőszakolt egy kislányt, pénzbírsággal megúszta

2016. július 15., 11:13

A kelet-ukrajnai fronton harcolt az a katona, aki eltávozásakor egy Kijev megyei faluba érkezett. Itt itatott le és erőszakolt meg egy kiskorú lányt – tettéért azonban csupán felfüggesztett börtönre és 3 ezer hrivnya pénzbüntetésre ítélte a bíróság – szemlézte ukrán forrásból a Szabolcs Online.

A férfi által megerőszakolt kislány másnap a szülei kíséretében feljelentést tett, az előzetes nyomozás során pedig bebizonyosodott, hogy a katona tényleg elkövette a bűncselekményt.

Az ítélethozatal során azonban a bíróság rengeteg különféle enyhítő körülményt vett figyelembe, például, hogy a katonának két gyermeke van, a civil életben állandó munkahelye, ráadásul a harctéren „felülmúlhatatlan hősiességről” tett tanúbizonyságot.

Ezért a bíróság alig négy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki az erőszaktevőre, a sértett kislány édesanyja részére pedig 3 ezer hrivnya erkölcsi kártérítést kell kifizetnie.

A RIA Novosztyi hírügynökségre hivatkozva a Szabolcs Online azt írta: a döntés nyomán az egész ország felháborodott, a szokatlanul enyhe ítélet miatt sokan felemelték a hangjukat.

A kislány földijei pedig megfogadták, hogyha másodfokon is ennyivel megússza az erőszakoló, „saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást”.

(mno.hu/VV)