Embercsempészésért őrizetbe vettek egy ukrán férfit Magyarországon

2016. augusztus 10., 14:57

A magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőre augusztus 8-án őrizetbe vett egy ukrán gépkocsivezetőt az M6-os autópályán, aki lengyel rendszámú mikrobuszának rakterében 33 illegális bevándorlót szállított – jelentette a mukachevo.net.

A Tolna megyében, a szerb határ közelében feltartóztatott bevándorlókat előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, ahol ellátták őket ivóvízzel és élelemmel.

Az előállítottak nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal, vízummal, magukat pakisztáni, bangladesi és afgán állampolgároknak vallották. Miután kérelmet terjesztettek elő menekültstátuszuk megállapítására, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiskunhalasi kirendeltségére vitték – közölte a police.hu.

A mikrobusz vezetőjét, az 55 éves ukrán férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. 

(mukachevo.net/police.hu/Kárpátalja)