Futballháború Kijevben

2016. december 7., 17:53

Több ízben is összecsaptak a szurkolók kedd este Kijevben a Dinamo Kijev–Besiktas Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A portál szerint minden azzal kezdődött, hogy a török vendégcsapat szurkolóit megverték a Guliver bevásárlóközpont közelében. A Besiktas hívei válaszul megtaposták a Dinamo zászlaját az ukrán főváros központjában.

Nem sokkal a mérkőzés kezdete előtt az Olimpiai stadion közelében tömegverekedés tört ki. A Futbol tévécsatorna információi szerint közel 300-an estek egymásnak, s közülük tízen kés okozta sérüléseket szenvedtek. Az utóbbi információt ugyanakkor hivatalosan nem erősítették meg. Összetűzés volt a Baszejna utcában is, ahol néhány kioszkot is megrongáltak.

A szurkolótáborok szembenállása ezután a legnagyobb ukrajnai stadion lelátóin folytatódott, ahol petárdák robbantak. A vendégek a helyükről kiszakított székekkel dobálták a lelátó alsóbb szintjein elhelyezkedő ukrán szurkolókat, az utóbbiaknak ugyanakkor sikerült megkaparintaniuk a Besiktas-hívek néhány transzparensét.

A rendőrség közlése szerint a nap folyamán tíz külföldi szurkoló szenvedett sérüléseket és szorult ellátásra, ám egyikük sem kívánt feljelentést tenni. A hatóságok senkit nem vettek őrizetbe az összecsapások miatt.

A Dinamo Kijev egyébként 6-0 arányban kiütötte török ellenfelét a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Ennek ellenére a kijevi együttes a negyedik helyen végzett csoportjában s így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől, míg a Besiktas az Európa-ligában folytathatja a nemzetközi kupaszereplést.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)