Szikrázó párharcok, rekordszámú nevezés és jótékonykodás

2016. december 7., 08:29 , 830. szám

Ez a három dolog volt jellemző a VII. Székelyföldért Terem­lab­darúgó-torna rendezvényeire, melyet a Nem­zet­stra­tégiai Kutatóintézet (NSKI) szervezett az elmúlt hétvégén Székelyudvarhelyen.

Minden határon túli nemzetrész képviseltette magát a hazaiak mellett, így rekordszámú részvétellel zajlott le a focitorna, melyen a felnőtt kategóriában 32 csapat játszott az Autonómia Kupáért és 16 öregfiúkcsapat (40+) játszott a Székelyföldért Kupáért.

Kárpátalját 6 csapat képviselte váltakozó sikerrel. Legjobb erőkkel a Beregvidék, illetve a Kárpátalja csapatai vonultak ki, de míg az utóbbiak az előcsatározások során estek ki, az előbbiek a döntőben kaptak ki a székelykeresztúri csapattól. Az öregfiúk korcsoportban is Székelykeresztúr csapata győzött.

A Kárpátalja öregfiúk csapata részt vett a Gyergyószentmiklóson szervezett Gyergyószentmiklósi Napok focitornáján is.

A kárpátaljai csapatok jótékonykodtak is: a közeli Mikulás-nap alkalmából 150 ezer Ft-tal támogatták a sérült gyermekeket nevelő Szent Ferenc Gyermekotthont. Az adományt Szász Jenő, az NSKI vezetője és Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének (BKSZ) elnöke nyújtották át az intézmény igazgatójának.

GJ