Az iskolák igazgatóinak nem kell elektronikus vagyonbevallást tenniük

2017. január 5., 13:37 , 835. szám

Felmentést kaptak az elektronikus vagyonbevallás kötelezettsége alól az iskolaigazgatók – derül ki a január 5-től, azaz mától hatályba lépő A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsról törvény záró rendelkezéseiből, amelyeket az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A jogszabály kimondja, hogy az e-deklarációk kötelező kitöltésére vonatkozó törvényi norma nem terjed ki a főtevékenységként a lakosság szociális alapellátását, a rokkantak és rokkant gyermekek szociális és szakmai rehabilitációját, a háborús és a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletben részt vett veteránok szociális védelmét végző intézmények és szervezetek tisztviselőire.

Ugyancsak felmentést kaptak az elektronikus vagyonbevallás alól az egészségügyi intézmények vezetői, kivéve a központi, megyei, járási és megyei jogú városi, kijevi és szevasztopoli szintű egészségügyi intézményeket.

Eltörölték ezenkívül az oktatási és tudományos intézmények vezetőinek elektronikus vagyonbevallási kötelezettségét is (kivéve a felsőoktatási intézmények vezetőit és helyetteseiket, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia és az ágazati tudományos akadémiák elnökeit, első alelnökeit, alelnökeit és tudományos főtitkárait, valamint ezen intézmények más elnökségi tagjait).

Felmentést kaptak az elektronikus vagyonbevallás alól a kulturális, művészeti, a nemzeti emlékezet helyreállítását és megóvását szolgáló, a testnevelési és sport, valamint a nemzeti-hazafias nevelést végző intézmények vezetői.

A portál emlékeztet, hogy az Ukrajinszki Szpecialjnyi Szisztemi (Ukrajnai Speciális Rendszerek) állami vállalat korábban figyelmeztetett, hogy 2017. január 1-jétől nem képes biztosítani az elektronikus vagyonbevallási rendszer stabil működését a vagyonbevallásra kötelezettek körének jelentős bővülése, illetve a bevallást végző rendszer fejlesztésének késése miatt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)