Szerhij Knyazev lett a nemzeti rendőrség új vezetője

2017. február 8., 15:32 , 840. szám

A miniszteri kabinet szerdai ülésén Szerhij Knyazev rendőrtábornokot nevezte ki az Ukrán Nemzeti Rendőrség vezetőjévé – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Bemutatva a jelöltet a kormány tagjainak Arszen Avakov belügyminiszter mindenekelőtt Knyazev felkészültségét és szakmai tapasztalatait méltatta.

„Jelenleg az Ukrán Nemzeti Rendőrség Bűnügyi Főhivatalának vezetője (...) felsőfokú jogi végzettséggel rendelkezik, összességében 28 éve dolgozik a rendvédelmi szervek rendszerében, a jogtudományok kandidátusa, a Danilo Halickij Érdemrend kitüntetettje” – sorolta.

A belügyi tárca vezetője emlékeztetett, hogy Knyazev több éven át dolgozott a bűnügyi rendőrségen, volt operatív megbízott Bila Cerkván, a Kijev megyei bűnügyi rendőrség vezetője és megfordult a Donyeck megyei rendőrségen is. Az elmúlt három évben sikeresen irányította a rendőrség Kárpátalja és Rivne megyei főosztályait. Hozzátette: Knyazev harci tapasztalatokat szerzett az ATO övezetében.

Szerhij Knyazev a kormány ülésén elmondta, hogy maga és a rendőrség több mint százezres kollektívája elé a bűnözéssel szembeni kibékíthetetlen küzdelmet és a reformok folytatását tűzi ki célul.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)