Kettős gyilkosság Aknaszlatinán

2017. február 21., 16:05 , 841. szám

A megyei és a técsői járási nemzeti rendőrség munkatársai felkutatták és őrizetbe vették azt a 18 éves nagyszőlősi lakost, aki két gyilkosságot követett el Aknaszlatinán (Солотвино) – jelentette a Zakarpattya Online.

A rendőrséget február 19-én reggel értesítette egy aknaszlatinai lakos arról, hogy holtan találta a helyi piac őrét, a jelek erőszakos halálra utaltak. A helyszínre kiszálló rendőrség megállapította, hogy az áldozat egy 73 éves helyi lakos. Halálát az ismeretlen tettes által mellkasán ejtett szúrt és vágott sebek okozták.

Ezzel párhuzamosan fedezték fel az egyik Szportivna utcai lakóházban egy 56 éves helyi lakos holttestét. Az orvosok szerint halálát több késszúrás okozta.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy előző éjszaka az 56 éves aknaszlatinai férfi együtt italozott egy 18 éves nagyszőlősi fiatalemberrel. A két férfi összekülönbözött, a nézeteltérés verekedéssé fajult. A korábban lopásért már elítélt fiatalember kést ragadott, és többször megszúrta áldozatát. Az idősebb férfi belehalt sérüléseibe.

Ezután a tettes hajnali három óra körül a helyi piacra ment. Ott az őrség helyiségében italozott az őrrel. Valamivel később a 18 éves fiatalember megkísérelte ellopni a helyiségben talált pénzt és mobiltelefont. Emiatt szóváltásba keveredett az őrrel, dulakodni kezdtek, s a nagyszőlősi lakos többször megszúrta áldozatát.

A rendőrség az elkövetőt elfogta, ellene szándékos emberölés, illetve rablógyilkosság miatt indult eljárás – jelentette a megyei rendőrség.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)