A Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye

2017. június 2., 13:54

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak a Mendelssohn Kamarazenekar június 8-i nagyszőlősi hangversenyére. Az esemény k.-e. i. sz. 17.00 órakor veszi kezdetét a helyi zsinagógában.

A huszonhat éve alakult veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar rendszeresen szerepel az ország hangversenytermeiben és Európa számos országában. Repertoárjuk a barokk zenétől a klasszikusokon át a kortárs muzsikáig terjed, nevükhöz ősbemutatók és hazai bemutatók fűződnek, koncertjeiken a legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működtek közre. Közreműködik: Kováts Péter, Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész a koncerten belül.

A hangverseny programja: Ruzitska Ignác: Veszprém vármegyei verbunkosok; Felix Mendelssohn: d-moll hegedűverseny; Bartók Béla: Erdélyi táncok; Weiner Leó: I. Divertimento – Jó alapos csárdás, Marosszéki keringős, Rókatánc; Mike Curtis: Klezmer lakodalom; Jerry Bock: Hegedűs a háztetőn – szvit.

A hangverseny június 8–11. között, a Kárpátaljai Zsidó Napok keretén belül valósul meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Határtalan Kultúra program, a Shalom Alapítvány Beregszász, a Magyarország Beregszászi Konzulátusa, a Beregszász város, a II.Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Pro Cultura Subcarpathica szervezésében.