Háromgólos előnyt herdált el a Dinamo

Labdarúgás

2017. október 4., 09:38 , 873. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első körét követően a Sahtar Donyeck magabiztosan vezeti a tabellát a Dinamo Kijev előtt.

A legutóbbi játéknapon a Sahtar 2-0-ra nyert a Kárpátival szemben, miközben a Kádár Tamással a soraiban felálló fővárosiak úgy vesztettek pontokat a Zor­já­val szemben, hogy már 3-0-ra is vezettek.

A luhanszkiak pályaválasztása mellett Zaporizzsjában sorra került találkozón a Zorja az 56. percben szerezte az első találatot, bő negyedórával később pedig már 3-3 állt az eredményjelzőn. Harmas ismét a vendégeknek szerzett gólt, de Opanaszenko a 87. percben beállította a 4-4-es végeredményt.

A 11. forduló további eredményei: Olimpik Donyeck–FK Mariupol 3-2, FK Olekszandrija–Zirka Kropivnickij 0-0, Csornomorec Odessza–Vorszkla Poltava 0-3,Veresz Rovno–Sztal Kamenszkoje 1-1.

A bajnokság első körének a végén a Sahtar 28 ponttal vezeti a tabellát a 24 pontos Dinamo előtt, harmadik a Vorszkla 21 ponttal. A pontvadászat egyharmadánál a sor végén két nagy múltú csapat, a Kárpáti Lviv és a Csornomorec Odessza szerénykedik 8, illetve 6 ponttal.

A válogatottal kapcsolatos hír, hogy Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány behívta a vb-selejtezőkre készülő keretébe az ukrán állampolgárságot pár napja megkapó Marlost. A Sahtar brazil támadója 5 éve játszik klubjában, és mivel korábban még nem szerepelt semmilyen korosztályos brazil válogatottban sem, lehetősége nyílt arra, hogy ukrán állampolgárként szerepeljen a nemzeti csapatban.

Mint ismeretes, az ukrán válogatott utolsó két sorsdöntő vb-selejtezőjére készül Koszovó és Horvátország ellen, ahol mindenképpen győznie kell a vb-részvételért.

(tamási)