Egy ukrán katona meghalt, öt megsebesült tegnap az ATO-ban

2017. november 1., 12:32

Az elmúlt nap folyamán a szakadárok 17 alkalommal nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében. Az ellenséges tűzben egy ukrán katona életét vesztette, öten megsebesültek – jelentette az UNN hírügynökség az ATO vezérkarának sajtószolgálata nyomán.

A sajtószolgálat szerda reggeli tájékoztatása szerint az ellenség továbbra is megsérti a tűzszünetet, s ennek során a 100 mm-t meghaladó kaliberű fegyvereket is bevet.

A tengermelléki területen tegnap este a szakadárok kis híján két órán át lőtték 122 mm-es ágyúkból, 120 mm-es aknavetőkből, gránátvetőkből és golyószórókból Sirokino védőit. Az ukrán katonák „gyalogsági fegyverzetből” válaszoltak az ellenséges tűzre. Az UNIAN hírügynökség közlése szerint három ukrán katona sebesült meg ebben az összecsapásban.

Luhanszk térségében az éjszaka folyamán öt 120 mm-es aknát lőttek ki Orihovo közelében.

Donyeck térségében Avgyijivka közelében, Luhanszkénél és Zajcevénél kerültek ellenséges tűz alá az ukrán állások.

Korábban az ATO vezérkaránál közölték, október 31-én – ugyancsak Donyeck térségében – a „terroristák” nagykaliberű golyószórókból és kézifegyverekből tűz alá vették a kormányerők megerősített állását Opitne közelében. A támadás következtében egy katona életét vesztette, egy másik megsebesült.

(unn.com.ua/unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)