Az egyik hírportál nehezményezi a magyarországi gyerekek kárpátaljai kirándulásait

2017. november 3., 18:19

A zakarpattya.net.ua hírportál már nem első alkalommal közöl le magyarellenes cikkeket, megnyilvánulásokat. November 3-i cikkükben azt nehezményezik, hogy a tatabányai gyerekek épp Kárpátalját választották kirándulási úticéljuknak.

A cikkben leírják, hogy az iskolások Huszton, Visken és Munkácson is jártak. Megemlítik, hogy Magyarország rendszeresen finanszíroz az ott élő gyerekek számára olyan utakat, amelyek során bejárhatják az egykori Nagy-Magyarország elcsatolt területeit. A cikk írói kitérnek arra, hogy míg ezidáig legtöbbet Románia és Szlovákia területére utaztak az iskolások, most kimondottan Kárpátalja volt a cél.

„Ami igazán lényeges, hogy a gyerekek feladata az volt, hogy keressék meg a turulmadarakat, melyek, a Wikipédia szerint, kedvelt szimbólumai Nagy-Magyarország híveinek, a Trianon előtti határok visszaállításának” – fogalmaz a cikk írója.

Meg kell említeni, hogy a cikk alatt kommentelők többsége nem ért egyet a publikációval, mondván, Ukrajna példát vehetne Magyarországtól e téren, s szervezhetne ingyenes külföldi utazásokat a diákok számára.

(zakarpattya.net.ua/VV)