Utasaival együtt sodort el egy autót a folyó Kárpátalján

2018. április 13., 13:45 , 900. szám

A Rahói járásban egy férfi kis híján elsüllyesztette Mercedesét, amikor meg akarta mosni a gépkocsit a folyóban – közölte a Facebook közösségi oldalon a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Kárpátalja Megyei Főosztályának sajtószolgálata, amelyet az UNN idéz.

A katasztrófaelhárítókat április 12-én 14:15 órakor értesítették, hogy Nagybocskó területén a benne ülőkkel együtt a Sopurka folyóba sodort a víz egy személygépkocsit. A helyszínre speciális járművükkel kiszálltak a nagybocskói tűzoltó és mentőállomás szakemberei. 
Megállapítást nyert, hogy pihenés közben egy férfi úgy határozott, megmossa Mercedesét a folyóban. Közelebb hajtva a gépkocsival a vízhez meg sem érezte, miként kezd el merülni a terepjáró, és sodorja az erős ár a járművet egészen a folyó közepére. Az incidens idején a jármű tulajdonosának kiskorú gyermeke is az autóban tartózkodott. Szerencsére az apának és fiának még a mentőalakulat kiérkezése előtt sikerült felkapaszkodni a jármű tetejére. 
A DSZNSZ munkatársai igyekeztek a körülményekhez képest minél jobban megközelíteni a pórul járt embereket, majd egy létra segítségével előbb a kisfiút segítették a partra, azután édesapján is segítettek. Amikor az embereket sikerült biztonságba helyezni, a mentőalakulat tagjai vontatókötél segítségével a személygépkocsit is kiszabadították a vízi csapdából.

(unn.com.ua/Kárpátalja)