Elárverezték a migránsokat szállító ukrán repülőt Magyarországon

2018. augusztus 21., 10:18 , 918. szám

Közel másfélmillió forintért kelt el a bírósági határozat alapján elárverezett An–2 típusú repülőgép Magyarországon – jelentette a mukachevo.net a magyar média nyomán.

A repülőgép története ez év elejéig nyúlik vissza. A rendőrség január 15-én este egy szántásban bukkant rá az elhagyott gépre a Nyíregyházához közeli Kállósemjén közelében. Nem sokkal később három afgán és nyolc vietnámi bevándorlót fogtak el. Megállapítást nyert, hogy a migránsok repülővel jutottak Magyarországra az ukrán határon át. A pilóta nem került elő. A magára hagyott repülőt a hatóságok lefoglalták. Utóbb az ukrán Állami Határőrszolgálat közölte, hogy a jármű egy avgyijivkai lakos tulajdona volt.

Most aztán – a Blikk hétvégi cikke szerint – a gépet a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar oldalán elárverezték. A magyar lap úgy tudja, hogy a légi jármű jóval az 1,27 millió forintos kikiáltási ár felett kelhetett el.

Új tulajdonosa azonban nem repülhet a géppel, mivel semmilyen okmányt nem találtak hozzá. Egyes források szerint a repülő így csak az alkatrészeiért értékes, mások úgy tudják, kiállítási tárgy lesz belőle.

(mukachevo.net/blikk.hu/Kárpátalja)