A ráadáspercekben mentett pontot a Sahtar a városi rangadón

Labdarúgás

2018. december 5., 08:00 , 933. szám

Az idei utolsó előtti, összességében pedig a 17. fordulót rendezték a hétvégén az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyből két találkozóra lapzártánk után, hétfőn kerül majd sor.

A listavezető Sahtar Donyeck a hazai helyszínnek számító Harkivban látta vendégül a középmezőnyhöz tartozó városi riválisát, az Olimpiket, és Moraes révén már a 7. percben megszerezte a vezetést. A második játékrészben aztán az Olimpik egy negyedóra alatt megfordította az állást: előbb Paszics egyenlített az 57. percben, majd a 67. minutumban Balasov mattolta Pjatov kapuját.

Az utolsó fél órában aztán a Sahtar mindent egy lapra feltéve rohamozott, de úgy nézett ki, hogy elszenvedi idénybeli második vereségét. A 92. percben aztán Moraes duplázni tudott, beállítván ezzel a 2-2-es végeredményt. Érdekesség, hogy a vasárnapig lejátszott négy bajnoki közül egyiken sem született hazai győzelem.

A donyecki klub a téli szünet idején is a tabella élén marad.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Olimpik Donyeck 2-2, Gyeszna Csernyihiv–Zorja Luhanszk 0-2, Arszenal Kijev–Kárpáti Lviv 1-1, FK Lviv–FK Mariupol 2-2. A Vorszkla Poltava–FK Olekszandrija, illetve a Dinamo Kijev–Csornomorec Odessza találkozókat hétfőn rendezik.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 41 ponttal a 33 pontos Olekszandrija és 32 ponttal álló Dinamo Kijev előtt.

(tamási)