Karantént hirdettek a Técsői járásban az influenza és a kanyaró miatt

2019. január 18., 08:53

Az intézkedésről január 17-i, az akut légúti vírusfertőzés okozta megbetegedések számának növekedése miatt összehívott ülésén határozott a Técsői Járási Állami Rendkívüli Járványügyi Bizottság – jelentette a Zakarpattya Online.

A tanácskozáson elhangzott, az utóbbi hetekben folyamatosan nő a járásban az akut légúti vírusfertőzéstől megbetegedettek száma, különösen a gyerekek körében, minek következtében az iskolákban a hiányzók számának dinamikus növekedése volt tapasztalható. A bizottság tagjai szerint a rossz időjárási viszonyok miatt a helyzet további romlására lehet számítani.

Ezenkívül az év eleje óta 102-en betegedtek meg kanyaróban a járás területén, köztük 72 gyermek és 24 iskolás.

Az akut légúti vírusfertőzés okozta megbetegedések számának növekedése miatt kialakult helyzet további súlyosbodásának megakadályozására Vaszil Demjancsuk, a Técsői Járási Állami Adminisztráció vezetője javasolta a karantén bevezetését. A bizottság végül úgy határozott, egyéb, a járványhelyzet nyomon követésére és a lakosság felvilágosítására irányuló intézkedések mellett javasolják, hogy január 18-tól február 1-jéig szüneteljen az oktatás az iskolákban, s ebben az időszakban az óvodák is tartsanak zárva – derül ki egyebek mellett a Técsői Járási Állami Adminisztráció sajtószolgálatának jelentéséből.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)