Idén májusig tarthat az ifluenzaszezon

2019. január 27., 11:14

A tapasztalatok szerint általában ősz elejétől egészen tavaszig kiemelkedően magas évről évre a vírusos légúti fertőzések, köztük az influenza okozta megbetegedések száma. Idén viszont az orvosok szerint akár májusig is eltarthat az influenzaszezon – jelentette a Zakarpattya Online.

A szakemberek három vírustörzs jelenlétére számítanak: a Michigan, a Szingapúr és a Colorado felbukkanása valószínű. A járvány csúcsát éppen januárra jósolták.

Az orvosok rámutatnak, az influenza elsősorban a csökkent ellenálló képességű embereket támadhatja meg, vagyis az öt éven aluli gyermekeket, az idős embereket és a várandós nőket. Fokozott óvatosságot javasolnak a krónikus betegségben szenvedőknek is. A magas láz, a hidegrázás, a fejfájás, az ízületi és izomfájdalom, valamint a száraz köhögés egyaránt az influenzára utalhat. Bár ezek a tünetek egyéb vírusos légúti fertőzés okozta megbetegedés kísérői is lehetnek, hirtelen felbukkanásuk rendszerint az influenza velejárója.

Bár az influenza elleni védelem legbiztosabb módja az oltás, az olyan egyszerű intézkedések is segíthetnek elkerülni a betegséget, mint a séta, a rendszeres kézmosás, a helyiségek szellőztetése, a helyes étkezés és az elégséges folyadékbevitel – hívják fel a figyelmet az orvosok.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)