Tart az olvadás Kárpátalján

2019. február 4., 16:18 , 941. szám

Egyelőre nem okozott komolyabb gondot a hó és a jég olvadása a megyében – derül ki a hétvégi sajtójelentésekből.

A Holosz Karpat a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata Kárpátaljai Megyei Főosztályának tájékoztatása nyomán arról számolt be, hogy a lakóépületek pincéiben felgyülemlő talajvíz kiszivattyúzásához riasztották egységeiket Csapon a Bereg utcába, ahonnan 50 köbméter vizet kellett kiszivattyúzni, valamint a técsői járási Aknaszlatinán a Harkivi utcába, ahol 30 köbméter vizet távolítottak el.

Egy helyi lakos a Facebook közösségi oldalon számolt be arról, hogy az olvadó hó miatt víz borítja a munkácsi járási Nagylucskán a Sevcsenko utcát, írta a mukachevo.net. A bejegyzés szerint az utcán a víz már a kerékpár pedáljáig ér.

Az olvadás következtében a megye szinte valamennyi folyójában és patakjában nőtt a vízszint, megindult a jégzajlás. Kisebb jégtorlaszok alakultak ki a folyókon a Nagybereznai és a Perecsenyi járásban. Ungváron egyedül a bozdosi parknál, a függőhíd alatt alakultak ki jégtorlaszok az Ungon, amelyek kisebb vízszintemelkedést okoztak a város területén – írta a Prozak. Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó ugyanakkor weboldalán jelezte, a hatóságok mindenütt ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet a megye vizein és készen állnak rá, hogy szükség esetén beavatkozzanak.

(goloskarpat.info/mukachevo.net/prozak.info/Kárpátalja)