Mi lesz a ki nem fizetett bérekkel tulajdonosváltás esetén?

2019. március 24., 12:53 , 974. szám

„Kérem, adjon tanácsot: hogyan juthatunk hozzá elmaradt bérünkhöz, ha időközben más lett vállalatunk tulajdonosa? Lassan fél éve már, hogy cégünknél szinte egyáltalán nem folyik munka, ráadásul ezt megelőzően sem fizették ki kéthavi bérünkkel. Úgy tudjuk, időközben más tulajdonosa lett a vállalatnak, de az egész ügy a bíróságon zajlik, nekünk, dolgozóknak senki nem mond semmit. A legtöbben már szívesen más munkahely után néznénk, de még azt sem tudjuk, kitől kellene kikérni a munkakönyvünket. Mit tegyünk?”

– A leírtakból úgy tűnik, hogy a vállalat nem szűnt meg, csupán tulajdonosváltás történt. A Munkatörvénykönyv 36. cikkelyének 9. pontja értelmében viszont a vállalat tulajdonosának változása, vagy a cég átszervezése, átalakulása esetén a dolgozók munkaszerződései nem szűnnek meg, változatlan formában érvényben maradnak, tehát az önök szempontjából semmi nem változott. Ha azonban az új tulajdonos nem hajlandó önként kifizetni az önöket megillető bérhátralékot, csak bírósági úton tudják rákényszeríteni őt tartozása kiegyenlítésére. Vagyis keresetet kell benyújtaniuk a bíróságon, amelyben követelik az elmaradt bérek kifizetését, valamint a munkaszerződés megszüntetését. Az érintettek együtt és külön-külön is fordulhatnak a bírósághoz.

Az ügyészségről című törvény 23. cikkelye értelmében arra is módjuk van a dolgozóknak, hogy panaszt tegyenek az ügyészségen, kérve, hogy az ügyész járjon el ügyükben a vállalattal szemben, és szükség esetén a bíróságon is.

hk