Sikertelenül debütált Ljapina a válogatott élén

Kézilabda

2019. április 3., 08:16 , 949. szám

Nem sikerült Natalja Ljapina bemutatkozása az ukrán női kézilabda-válogatott élén, mivel a szövetségi kapitányként a sárga-kékek élén most debütáló egykori olimpiai bajnoki bronzérmes kiválóság első két találkozóján egyformán vereséggel mutatkozott be.

Az ukránok mindkétszer Minszkben léptek parkettre az európai szintéren hozzájuk hasonlóan igen alacsonyan jegyzett Belarusz ellenében. A barátságos párharc első felvonásán a vendégek sokáig szorosan tapadtak a hazaiakra, hiszen még a szünetben is 16-16-os döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulás után viszont elfáradtak az ukránok, és a vége meglehetősen sima, 36-28 arányú belarusz győzelem lett.

A másnapi visszavágón már az első 30 perc után eldőlt a találkozó kimenetele, a vendéglátók 23-16-os félidőt követően 36-29-re nyertek.

Az első mérkőzésen az ukránok soraiban pályára lépő ungvári Irina Kompaniec ötször volt eredményes, másnap egy gólt szerzett. Az ugyancsak a Kárpátiból kikerülő Jana Hotra a második találkozón szerzett két gólt.

Az ukránok új kapitánya eredetileg a nagydobronyi Balog Juditra is számított volna a két találkozón, de a Békéscsaba hálóőre sérülés miatt nem tudott az ukránok segítségére lenni.

(felvégi)