Két másodosztályú együttes a kupa elődöntőjében

Labdarúgás

2019. április 10., 08:23 , 950. szám

A sors szeszélye folytán a végső győzelemre is esélyes csapatok közül a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev már az Ukrán Kupa negyeddöntőjében összekerült egymással. A továbbjutás sorsáról egyetlen találkozó döntött.

Mivel a Sahtar volt a pályaválasztó, a mérkőzést Harkivban rendezték.

A fővárosiak Denisz Harmas révén már viszonylag korán, a találkozó 9. percében megszerezték a vezetést, amit az ukrán bajnokság legjobb gólvágója, Junior Moraes az 57. percben egalizált. A donyeckiek egyenlítő találata előtt a mérkőzést végigjátszó Kádár Tamás hibázott, és Tyson így adhatott gólpasszt Moraesnek.

A rendes játékidő hátralévő idejében előbb mindkét gólszerző a kiállítás sorsára jutott, előbb Harmas, majd Moraes mehetett idő előtt zuhanyozni.

Mivel a kétszer 15 perces hosszabbítást követően sem változott az eredmény, büntetőrúgások következtek, amelyben a Sahtar volt a jobb, így a címvédő jutott a kupa elődöntőjébe.

Érdekesség, hogy két másodosztályú gárda is tagja lesz a legjobb négynek, hiszen a Dnyipro-1 a Vorszkla Poltavát győzte le 2-0-ra, míg az Inhulec Petrove úgy jutott tovább, hogy a rendes játékidőben 1-1-re végzett a Kárpáti Lvivvel, majd 11-esekkkel harcolta ki az elődöntőbe kerülést.

A negyedik párharcban a Zorja Luhanszk 1-0-ra nyert az FK Lviv vendégeként.

(tamási)