Viskre és Nagybégányba kerültek a kupák

XI. Húsvéti focitorna Guton

2019. április 24., 11:02 , 952. szám

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ) április 19-én immár tizenegyedik alkalommal szervezett nagypénteken kispályás labdarúgótornát. A sport­eseményre ezúttal a Guti Általános Iskola új műfüves futballpályáján került sor ifjúsági, felnőtt és öregfiúk kategóriában.

A sportrendezvényen „Isten hozott!” felirat várta az érkezőket. Főszervezőként Sin József, a Beregszászi Járási Tanács és a KMKSZ BKSZ elnöke köszöntötte a csapatokat és kísérőiket Nagybereg és Beregdéda (a korábbi helyszínek) után első ízben Guton. Örömmel állapította meg, hogy idén három korcsoportban tizenkét csapat nevezett be a sporteseményre. Minden résztvevőnek jó játékot kívánt, és külön köszöntötte a rendezvényen megjelent polgármestereket, Jánosiból Barta Istvánt, Gátról Lokita Istvánt és Benéből Vincze Istvánt, aki maga is pályára lépett települése felnőtt csapatában.

A helyi óvoda nagytermében sokan megtekintették Sin Józsefnek a helyi futball történetét bemutató fotókiállítását, amelyhez hímestojás-kiállítás is társult.

A torna ifjúsági kategóriájában négy csapat nevezett. A döntőben a technikailag képzettebb, összeszokottabbnak tűnő Visk csapata nyert 3-2-re, az ugyancsak jó csapattal kiálló Gát ellen. A harmadik helyért Gut szintén nagy csatában tudta legyőzni Benét. A legjobb kapusnak és játékosnak járó különdíjakat a viski Nemes István és Márkus Sándor vehette át.

Különdíjat kapott a guti Pallagi Milán is, aki a szervezők kérésére elmondott egy húsvéti verset. A pályán húsvéti nyulak is szaladgáltak, amelyeket haza is vihettek azok a gyerekek, akik el tudták őket kapni.

A viskiek edzője, Munkácsi Imre elmondta, hogy a most 16 éves fiúkat hétéves koruktól edzette, jelenleg közülük többen már a Balmazújváros utánpótláscsapatában játszanak, csak húsvétra hazajöttek és összeálltak erre a nagypénteki tornára, amit meg is tudtak nyerni.

A felnőtt korcsoportban a bronzmeccset 3-2-re nyerte Bene a zápszonyi csapattal szemben. A döntőben a nagyon látványos futballt bemutató Szernye–Csongor közös csapata végül ugyancsak 3-2 arányban alulmaradt a nagybégányiakkal szemben, akik szervezettségüknek és lelkesedésüknek köszönhették a győzelmet. Ebben a korosztályban különdíjat kapott a szernyei csapatból a csongori Baksa Ákos, valamint a dédai Popovics Norbert, a győztes nagybégányi csapatból pedig Buda Péter, akik a Székelyföld önkormányzatiságáért kiírt kupán számtalan alkalommal képviselték már vidékünket.

Az öregfiúk kategóriában négy csapat nevezett. Első helyen a nagybégányiak végeztek, második Szernye–Barkaszó, harmadik Visk lett. Végül ebben a korosztályban a nagybégányi csapat kapta a legjobb játékosnak járó különdíjat.

A jó hangulatú, sportszerű mérkőzések után a KMKSZ BKSZ elnöke értékelte a csapatok teljesítményét, kiemelve a színvonalas, kombinatív játékot és a sportszerűséget, ami jellemző volt minden korosztály mérkőzésére. Nagyszerű dolognak nevezte, hogy idén a Beregszászi mellett a Huszti és a Munkácsi járásokból is jöttek csapatok. Elmondta, hogy 2019-ben több kispályás focitornát is szeretnének szervezni a Beregszászi járásban.

A rendezvény végén, nagypéntek lévén, olajban sült hallal és krumplival kínálták a vendégeket. A halat Tarr Attila, a KMKSZ Csetfalvai Alapszervezetének elnöke sütötte, a helyi asszonyok segítettek neki abban, hogy a több mint 160 vendégből senki ne menjen éhesen haza.

dózsa