Kilenc gyanúsított a beregszászi tömegverekedés ügyében

2019. április 26., 19:23 , 953. szám

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség meggyanúsította a múlt hétvégi beregszászi tömegverekedés résztvevőit – jelentette a mukachevo.net.

Az ügyészség közölte, április 25-én a verekedés négy résztvevőjét tájékoztatták arról, hogy a Büntetőtörvénykönyv 296. cikkelyének 2. pontja alapján csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket. További öt személyt a 296. cikkely negyedik pontja alapján azzal gyanúsítanak, hogy a garázdaságot előzetesen előkészített, testi sértés okozására alkalmas tárgyakkal követték el.

A bíróság három gyanúsított esetében elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezést 60 nap időtartamra. A gyanúsítottak egyenként 38 420 hrivnya óvadék ellenében védekezhetnek szabadlábon.

Előzőleg a gyanúsítottak otthonában házkutatást tartottak, melynek során hideg fegyvernek minősülő tárgyakat – késeket, machetéket stb. – foglaltak le. A bűnüldöző szervek ezenkívül előkészített botokra, villákra, Molotov-koktélokra és egyebekre bukkantak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy beregszászi és jánosi romák – mintegy százan – estek egymásnak a beregszászi Különtanyán április 20–21-én. Az incidensnek mindkét alkalommal a rendőrség vetett véget.

(mukachevo.net/Kárpátalja)