A KMKSZ és az UMDSZ közös képviselőjelölteket támogat

2019. június 18., 17:02 , 960. szám

Ukrajnában kezdetét vette a 2019. július 21-re tervezett előrehozott parlamenti választási folyamat, amelyen a kárpátaljai magyarság is részt kíván venni. Lapunknak Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke nyilatkozott.

„Jelöltjeinket bejegyezték, az UMDSZ-szel (Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség) a tárgyalásaink eredményesek voltak, s közösen fogunk támogatni jelölteket mindhárom olyan körzetben, ahol a magyarság jelentős számban él” – fogalmazott Brenzovics László a választások fontosságát hangsúlyozva.

„Meg kell mutatni azt, hogy a kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!” – szögezte le.

A Nagyszőlős központú egyéni választókerületben Brenzovics László, Barta József és Gulácsy Géza alelnökök pedig az Ungvár és a Munkács központú egyéni választókerületekben indulnak. A Központi Választási Bizottságnál (CVK) ők már bejegyzett képviselőjelöltek. Amennyiben az UMDSZ alelnöke, Tóth Miklós bejegyzése megtörténik, Gulácsy Géza visszalép Tóth Miklós javára – mondta a KMKSZ elnöke.

Az esélyekről szót ejtve Brenzovics László kiemelte: „Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk.”

KDM/CsA