A CVK döntött a szavazólapokról

2019. június 27., 12:15

A Központi Választási Bizottság (CVK) jóváhagyta a pártlistás szavazólapok formáját és szövegét – jelentette az Ukrajinszka Pravda a CVK sajtószolgálatának Facebook-bejegyzése nyomán.

A tájékoztatás szerint a 200 x 600 mm méretű, kékesszürke színű szavazólapnak csak az egyik oldalára nyomtatják majd az ukrán nyelvű szöveget. Minden választókerület számára annyit nyomtatnak belőlük, hogy a számuk 0,5%-kal meghaladja a Szavazók Állami Nyilvántartásában a 2019. június 26-i állapot szerint szereplőkét.

Döntött a CVK az egyéni választókerületek számára készülő szavazólapokról is. Ezek szerint a szavazólapok szélessége 200 mm lesz, míg hosszuk az adott választókerületben induló egyéni képviselőjelöltek számától függően 200 és 800 mm között változhat.

A képviselőjelöltek vezeték-, kereszt- és apai (ha van) neve ábécérendben szerepel majd. Az indulók vezeték-, kereszt- és apai nevének teljes egyezése esetén a születési dátumuk alapján, növekvő sorrendben követik majd egymást a képviselőjelöltek.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban a választásokon induló pártok sorsolás útján döntöttek arról, milyen sorrendben fogják követni egymást a szavazólapon.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)