Két hónap alatt 13 ukrán halt meg Antalyában és környékén

2019. július 15., 18:13

Május és június hónapok folyamán 13 ukrán polgár hunyt el az Ukrajna Antalyai Főkonzulátusának hatáskörébe tartozó régióban – jelentette az Ukrinform és az Ukrajinszka Pravda Vjacseszlav Homenko antalyai ukrán konzul nyomán.

„Ezek általában idős emberek, akik pihenni érkeztek ide, és nem számoltak a klimatikus viszonyok hatásával az egészségi állapotukra” – közölte.

„Az első ok a szívroham, ugyancsak van néhány idős ember, aki bement a tengerbe és megfulladt, s vannak emberek, akik gyógykezelésre érkeztek ide, és sajnos nem bírták ki a kórházakban végrehajtott különböző eljárásokat” – sorolja a tragikus adatokat a diplomata.

Elmondása szerint a pihenni érkező ukrán polgárok problémáinak többsége azzal függ össze, hogy nem tartják be a szokásos, általános magatartási szabályokat. Elsősorban arra nincsenek tekintettel, hogy a túlzott alkoholfogyasztás és általában az alkoholfogyasztás összeegyeztethetetlen a tengerben való fürdőzéssel.

„Van továbbá néhány ukrán polgár, aki természetes halállal halt meg, de érthetetlen okokból. Jelenleg ezeket az ügyeket vizsgálja az ügyészség, s a vizsgálati eredményeket közlik a hozzátartozókkal” – tette hozzá Homenko.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)