Augusztus 29-én alakul meg az új parlament

2019. augusztus 9., 15:40

A IX. összehívású Ukrán Legfelső Tanács első, ünnepélyes ülésére augusztus 29-én kerül sor – határozott augusztus kilencedikén az újonnan megválasztott képviselőkből alakult előkészítő csoport, amelynek üléséről az Ukrajinszka Pravda számolt be.

Az augusztus 29-i időpontra az ülésen elnöklő Dmitro Razumkov, a választásokon a legtöbb mandátumot szerző Nép Szolgája (Слуга народу) párt elnöke tett javaslatot. Az Európai Szolidaritás (Європейська солідарність) párt nevében felszólaló Artur Heraszimov szeptember 3-ára halasztotta volna az alakuló ülést, míg Szerhij Ljovocskin, az Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційна платформа – За життя) képviselője úgy vélte, már augusztus 20-án megalakulhatna a törvényhozás.

Razumkov valamennyi javaslatot szavazásra bocsátotta beérkezésük sorrendjében. A jelenlévők többsége augusztus 29-ét támogatta.

A Korreszpondent.net emlékeztet, a honatyáknak ezenkívül még ma határozniuk kell a frakciók ülésrendjéről a parlamenti kupola alatt, valamint arról, hány bizottsága lesz az új Radának.

A megválasztott képviselők a parlament első ülésén esküt tesznek.

(pravda.com.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)