Elítélték, mégis szabadlábra helyezték a perecsenyi járási állami adminisztráció volt vezetőjét

2019. augusztus 17., 20:48 , 969. szám

Halálos baleset okozásáért hét év szabadságvesztésre ítélte a bíróság Viktor Olefirt, a Perecsenyi Járási Állami Adminisztráció korábbi vezetőjét, majd az ítélet jogerőre emelkedéséig szabadlábra helyezték a vádlottat – jelentette a mukachevo.net és az Ukrajinszka Pravda.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség közölte, hogy mivel a Kárpátaljai Fellebbviteli Bíróságnak nincs kollégiuma, Ukrajna Legfelsőbb Bírósága a Lembergi (lvivi) Fellebbviteli Bíróság joghatóságát állapította meg az ügyben.

A közlemény szerint augusztus 13-án lejárt a vádlott előzetes letartóztatása, a Lembergi Fellebbviteli Bíróság azonban még nem határozott a fogva tartása meghosszabbításáról, ezért a két nő haláláért felelős férfit szabadlábra helyezték. A Kárpátaljai Megyei Ügyészség most követeli, hogy mielőbb tartóztassák le ismét a volt járási adminisztrációvezetőt, akit a bíróság első fokon bűnösnek talált halálos baleset okozásában.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Viktor Olefir Jeep Grand Cherokee típusú gépkocsijával ittas állapotban elütött egy 71, valamint egy 56 éves nőt. Az áldozatok egyike a helyszínen meghalt, a másik a kórházban halt bele sérüléseibe.

(mukachevo.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)