Folytatódhatnak a fogolycserék

2019. szeptember 9., 19:55

Volodimir Zelenszkij elnök újabb fogolycsere megszervezését tűzte ki célul – közölte Andrij Jermak, az államfő segédje az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában.

„Az elnök mindenkinek azt az egyértelmű feladatot adta, hogy erre nagyon gyorsan kerüljön sor” – jelentette ki arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy lehet-e újabb fogolycserére számítani az év végéig.

Mint fogalmazott, még „néhány száz ember” maradt fogságban. Köztük krími tatárok is vannak.

„Mindennap dolgozunk ezen (a fogolylistán – a szerk.). A mostani volt az első lépés. Mint tudják, a csere után sor került még egy beszélgetésre az elnökök között, s megállapították, hogy ez volt az első lépés, amelyet újabb szabadon bocsátások fognak követni. Nincs sok időnk. Mindennap dolgozunk. Folyik a munka Minszkben és a két ország szintjén is. Ezért remélem, hogy ez csak az első lépés, és egyetlen napra sem fogunk megtorpanni” – biztosított.

Emlékezetes, hogy szeptember 7-én 24 hadifogoly tengerész és 11 politikai fogolynak tekintett ukrán polgár térhetett haza az Oroszország által kért 35 Ukrajnában fogva tartott személyért cserébe.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)