A Minaj FC egy győzelemre az éllovastól

2019. szeptember 18., 08:16 , 973. szám

A 8. és 9. fordulóban két bravúros győzelmet elérő Minaj FC a közvetlen élmezőnyhöz közelít az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Az Ungvár melletti kiscsapatnak számító újonc együttes a nyolcadik játéknapon a néhány éve még az Európa-ligában elődöntős Metaliszt Harkiv vendégeként nyert 3-2-re, a hét végén lejátszott 9. fordulóban pedig hazai környezetben győzte le 2-1-re az éllovas Ahrobiznesz Volocsiszk gárdáját.

Vaszil Kobin együttesének mindkét találatát Hegedűs Róbert szerezte a 14. és az 53. minutumban, amelyek között az ellenfél részéről Hrusa volt eredményes a második félidő legelején.

Mindez azt jelenti, hogy a 17 pontjával a tabella 6. helyén álló minajiak a rendkívül szoros élmezőnyben mindössze három pontra vannak lemaradva a 20 pontjával éllovas Ruh Lviv gárdájától, és a szeptember 21-én sorra kerülő 10. fordulóban jó eséllyel pályáznak az újabb pontszerzésre, mivel a 4 ponttal sereghajtó FK Metalurg Zaporizzsja otthonába látogatnak.

*  *  *

Sikeres hétvégén van túl a másik kárpátaljai bajnoki szereplő, a harmadik osztályú Ungvári FC is, amely a pontvadászat 9. fordulójában hazai pályán 3-1-re győzte le a Kijev melletti Obolony Brovari 2 Bucsa csapatát. Pucskovszkij révén a 23. percben még az ellenfél szerzett vezetést, de ezt követően Pukanics , Drozd, és Mastalir találataival fordítani tudott az ungvári együttes.

A harmadosztályú bajnokság A csoportjában szereplő Ungvári FC 10 pontjával a 6. helyet foglalja el, de a hét végén sorra kerülő 10. játéknapon nem lesz könnyű dolga, hiszen a 22 ponttal éllovas Niva Ternopil otthonába látogat.

(jeél)