Honismereti kiránduláson a KMKSZ Beregsomi Alapszervezete

Olvasói levél

2019. szeptember 24., 14:28 , 974. szám

2019. szeptember 21-én immár második alkalommal került megrendezésre a KMKSZ Beregsomi Alapszervezetének honismereti kirándulása. A tavalyi évhez hasonlóan idén is Kárpátalja csodálatos tájainak felfedezését tűztük ki célul.

48 fős csoportunk, a hosszú útra való tekintettel, a kora reggeli órákban indult útnak, tele jókedvvel és lelkesedéssel. Elsődleges úti célunk a Kárpátalja legnagyobb és az Ukrajna legmagasabban fekvő hegyi tavaként számon tartott Szinevéri-tó volt. Imáink meghallgatásra találtak, így a reggeli borongós őszi hangulatot hamar felváltotta a derűs, verőfényes napsütés, amely végigkísért bennünket az egész nap folyamán.

Utunk során volt szerencsénk meglátogatni Kárpátalja egyetlen barnamedve-rezervátumát, amely a Szinevéri Nemzeti Park területén található. A rehabilitációs központban, ahol jelenleg 13 medve él természetes körülmények között, testközelből tekinthettük meg a mackókat. Kicsik és nagyok számára egyaránt nagy élménynek bizonyult megismerkedni a barátságos medvékkel és aranyos, kicsi medvebocsaikkal. A rezervátum közelében egy Farkasvölgy elnevezésű ökoparkot is létrehoztak nemrég, így csapatunk érdeklődő tagjai itt is megcsodálhatták a parkban élő gyönyörű állatokat.

Dél körül érkeztünk meg a Szinevéri-tóhoz, és a társaság nagyobb része úgy döntött, gyalogosan teszi meg a maradék utat. Bár a felfelé vezető út okozott némi megpróbáltatást számunkra, a tóhoz érve azonnal megfeledkeztünk minden fáradalmunkról, hiszen az erdővel körülölelt gyönyörű, kristálytiszta tó csodálatos látványa tárult elénk.

A kora délutáni órákban a hosszú hegyi sétától talán egy kicsit elcsigázottan, de rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodva indultunk haza.

Ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek az anyagi támogatásért, illetve a KMKSZ Beregsomi Alapszervezete szervezőinek közreműködésükért, mert nélkülük ez az élménydús kirándulás nem jöhetett volna létre..

Nagy Nikoletta,
a KMKSZ Beregsomi Alapszervezetének titkára